През изминалата нощ се  е стигнало до кървави сблъсъци между

...
През изминалата нощ се  е стигнало до кървави сблъсъци между
Коментари Харесай

Ирански студенти бити и разстрелвани от армията

През миналата нощ се  е стигнало до кървави конфликти сред иранските управляващи и студенти в Техеран. По данни на локални организации управляващите са нахлули в един от университетите, в който имало протестиращи студенти  и се пробвали да ги разпилян с пердах. Имало е и пукотевица.

Много от професорите в елитния унивреситет „ Емтедат “ също са бити до несвяст.

Хиляди иранци споделиха в обществените мрежи клипове, на които е снимано насилието и упрекнаха управляващите, че бият и убиват студенти. Държавните медии опровергават известията и настояват, че всичко е умерено.  

Клиповете обаче демонстрират и по какъв начин стотици коли на жители обкръжават университета в опит да спрат силите на реда да стигнат до студентите.

Студентите в съвсем всички университети в Иран стачкуват още от началото на протестите в страната. Те се оповестиха против репресивния курс на управляващите в ислямската република. В отговор доста от университетите бяха краткотрайно затворени.

Иранският президент упрекна в неделя „ враговете на родината “ в скрит план против Иран. Причина за протестите бе гибелта на 22-годишната иранка Махса Амини преди две седмици. Тя бе задържана поради погрешно носене на хиджаб и по-късно убита в полицията.

Заради насилието против иранците Германия и още 22 държави-членки на Европейски Съюз приготвят наказания против Техеран. Санкционирани ще бъдат 16 души и организации, които вземат участие в насилието против протестиращите.

Коментари10 коментара
Моля, или се, с цел да участвате в диалога!
 Заглавие
Песента The Gambler е написана от Дон Шлитц през 1976 година И след това е записвана от разнообразни реализатори, в това число Джони Кеш. Кени Роджърс обаче е този, който съумява да направи песента сполучлива и разпознаваема.
20 5 Още КОментари Най-новоПрочети още
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР